Home Modern Klassiek Musicals Concerten Jazz en Pop Festivals Jeugd About Us
www.theateralert.com
Home Modern Klassiek Musicals Concerten Jazz en Pop Festivals Jeugd About Us
www.theateralert.com


PARADE VAN DE ZOMERKONING   


12 T/M 14 AUGUSTUS 2016   

Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus vormen de tuinen van Paleis Het Loo het decor voor het evenement Parade van de Zomerkoning.


In de zomerse middagvoorstellingen zijn kleurrijke theateracts te zien van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen op diverse locaties in de tuinen genieten van onder meer grappige sketches, muzikale acts en de voor kinderen zo aantrekkelijke circustuin.


Met een geldig entreebewijs voor Paleis Het Loo zijn ook de acts van de Parade van de Zomerkoning bij te wonen. Daarnaast zijn deze zomer de tentoonstellingen ‘Koninklijke foto’s door Vincent Mentzel’ en ‘Zomerjurkjes van de prinsesjes Wilhelmina & Juliana’ te zien.


Entreeprijzen Paleis Het Loo, inclusief Parade van de Zomerkoning,

online met korting:

Volwassenen € 14,00

4 t/m 17 jaar € 5,00

0 t/m 3 jaar gratis entree

Voor gezinskaarten en meer informatie, bekijk paleishetloo.nl/parade

Levenskunst, filosofie en duurzaamheid op het Mag het Licht Aan Festival 2016

Op zondag 26 juni vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam de tweede editie van het Mag Het Licht Aan Festival plaats. Het zomerfestival over filosofie, duurzaamheid en levenskunst. Met o.a. de uitreiking van de Nelson Award met Katja Schuurman, live-televisieopnames van Het Filosofisch Kwintet, de prijs voor de Journalist voor de Vrede 2016 en de Respect broedplaats met Sylvana Simons.

Verhalen van bevlogen changemakers Laat je inspireren door verhalen van bevlogen changemakers, omdenkers en levenskunstenaars en geniet op het Mag Het Licht Aan Festival van meer dan 35 programma’s, waaronder een culinaire ontdekkingsreis, zonnige muziek, spraakmakende interviews, kunstzinnige exposities en theatervoorstellingen.

Zomers en inhoudelijk Bekijk de wervelende show Once in a Lifetime over de positieve kracht van vergankelijkheid met o.a. Martin Buitenhuis (zanger Van Dik Hout) en cabaretière Soundos. Maak de live-televisieopname mee van Het Filosofisch Kwintet met Clairy Polak en Ad Verbrugge. Praat mee in de Respect broedplaats met Sylvana Simons en Pieter Hilhorst. Maak een Reis door je Leven met levenskunstfilosoof Joep Dohmen. Ontdek een nieuwe definitie van ‘vrijheid’ in Vrijheid voor Gevorderden met auteur Paul Teule. Of doe mee aan een van de vele workshops over duurzaamheid in je relaties, je werk en de wereld.

Nelson Award en Journalist voor de Vrede 2016 Op het festival worden ook twee prijzen uitgereikt. De prijs voor de Journalist voor de Vrede 2016 en de Nelson Award aan een changemaker die zich inzet voor positieve verandering in de maatschappij. De Nelson Award wordt gepresenteerd door Katja Schuurman en afgesloten met een feestelijk optreden van Jazz fenomeen Karsu.

In de Tolhuistuin Het festival vindt plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam, tegenover het Centraal Station (IJ-zijde).

Tickets voor het festival zijn te koop op de website. Tickets in de online voorverkoop zijn 25,00 euro en aan de deur 27,50 euro.www.maghetlichtaanfestival.nl

Het beste uit de Braziliaanse keuken

ZO 26 JUNI 2016 / 12:00 TOT +/- 23:00 / ENTREEHAL

Tijdens het Viva Brasil Festival vindt in en rondom het Muziekgebouw en Zouthaven de eerste editie plaats van het Viva Brasil Food Festival. Braziliaanse foodtrucks uit Europa, restaurants uit Nederland, regionale foodmakers, topchefs en favoriete thuiskoks laten je genieten van bijzondere Braziliaanse smaken en gerechten.

Daarnaast zijn er levendige Praças; plekken op het festival waar je kunt wegdromen op ritmes van live muziek. Het Viva Brasil DJ/VJ Collectief uit Amsterdam en Rio de Janeiro zwepen de dansvloer op met kleurrijke visuals, grooves en folktradities variërend van funk tot carioca en afrobeats. Bom apetite! Ook op deze dag: > Double Bill: Vanessa da Mata + Martinho da Vila


Vanaf nu bepaalt het publiek welke drie brassbands doorgaan naar de finale van de Battle of Drums op vrijdag 29 juli tijdens Rotterdam Unlimited. Vijf brassbands strijden om de laatste drie finale plekken via een online stemronde via de Facebook pagina van Zomercarnaval Rotterdam. Het publiek kan een stem uitbrengen op T4M, Dreamteam Brassband, All in One Brassmasters, CEB en SLR Brassband. De stemronde sluit op 15 mei om 23:59 uur en dan is bekend welke brassbands het tegen elkaar opnemen op vrijdag 29 juli tijdens de Battle of Drums 2016.

Battle of Drums 2016

Drie caribbean brassbands, de straten van Rotterdam Centrum, een Golden Drum en ruim 50.000 toeschouwers die compleet uit hun dak gaan. Dat is de Battle of Drums! Drie jonge ambitieuze brassbands vertrekken vanaf verschillende startpunten in de stad richting het podium op het Hofplein en dat is een tocht bomvol spektakel, show en vooral een enorme lading energie. De finalisten ontmoeten elkaar op het Hofplein en gaan daar de strijd met elkaar aan. Een deskundige jury beoordeelt de brassbands en bepaalt wie de Beste Brassband van Nederland is. Via de Facebook pagina van Zomercarnaval Rotterdam kan het publiek nu een stem uitbrengen op hun favoriete brassband. De drie brassbands met de meeste stemmen gaan automatisch door naar de finale op vrijdag 29 juli.

Stemmen op de Brassbands kan via:

www.facebook.com/zomercarnaval

Meer info over Rotterdam Unlimited: www.rotterdamunlimited.com  

Winnaar van Battle of Drums 2015, Unicum

Battle of Drums 2016 barst los op Facebook  Theater Alert - 2016


info@theateralert.com

Bestel hier de nieuwe

Vernissage Art Magazine

6 nummers voor Euro 40,00

inclusief verzendkosten in NL

info@vernissage-magazine.nl

Bestel hier de nieuwe

Art Alert - Galerieagenda

10 nummers voor Euro 29,50

inclusief verzendkosten in NL

info@artalert.nl