Home Modern Klassiek Musicals Concerten Jazz en Pop Festivals Jeugd About Us
www.theateralert.com

MONA VAN NTJONG IN PREMIÈRE TIJDENS THEATERFESTIVAL BOULEVARD


Griet Op de Beeck schreef theatermonoloog voor NTjong

 THEATERFESTIVAL BOULEVARD, DEN BOSCH

MONA is een even troostrijke als verontrustende trip over ouders en kinderen, en waarom we worden wie we zijn. Mona probeert het leven te bezweren vanuit een niet aflatende wil het goede te zien. Zelfs als dat er niet is. Een performance over hunkering, overlevingsdrift en weerloosheid.

MONA is de eerste theatermonoloog in Nederland die is geschreven voor en wordt gespeeld door een 11-jarig meisje. Na het succesvolle MAMMA, lovend ontvangen door pers en publiek, maakt theatermaakster Alexandra Broeder opnieuw een voorstelling bij NTjong. De succesvolle Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck schreef deze monoloog vanuit het personage Mona, uit haar bestseller ‘Kom hier dat ik u kus’.

MONA is voor iedereen vanaf 10 jaar.

Spel: Hannah Hentenaar en Ilja van Zanten (wisselen elkaar af)  Regie: Alexandra Broeder  Tekst: Griet Op de Beeck  Decor- en kostuumontwerp: Sacha Zwiers

Componist: Wessel Schrik

MONA is ontwikkeld in samenwerking met RABARBER, de theaterschool van Den Haag.

Première: 4 en 5 augustus

Tournee: t/m april 2017


ERIC DE VROEDT: DE WERELD VAN NU OP HET TONEEL

In november debuteert Eric de Vroedt met Race van David Mamet bij het Nationale Toneel. Race is een flitsend stuk met provocatieve humor en snelle dialogen over de vernietigende gevolgen van (positieve) discriminatie, gespeeld door Hein van der Heijden, Werner Kolf, Mark Rietman en Romana Vrede. Later in het seizoen start Eric de Vroedt een uniek project bij het Nationale Toneel: The Nation, een meerjarige theaterreeks waarin Den Haag als inspiratiebron dient om de staat van onze natie in kaart te brengen. The Nation is een zesdelige whodunnit over een op hol geslagen samenleving. De eerste drie afleveringen worden tussen maart en juni 2017 gepresenteerd, na de zomer volgen aflevering 4, 5 en 6.


THEU BOERMANS: RADICALE EENLINGEN EN EEN CRASH-COURSE SHAKESPEARE

Theu Boermans regisseert in het hart van dit seizoen de grote romantische tragedie Jeanne d’Arc van Schiller, met Sallie Harmsen in de titelrol, over een jonge vrouw die op religieuze gronden radicaliseert en uitgroeit tot de redder van de natie. In het voorjaar van 2017 regisseert hij Mark Rietman en de wereldberoemde sopranen Cora Burggraaf en Lilian Farahani in de muziektheaterproductie Een helse komedie, de bekentenissen van een seriemoordenaar, in samenwerking met het Residentie Orkest. In het najaar van 2016 regisseert Theu Boermans ter gelegenheid van het vierhonderdste sterftejaar van William Shakespeare (1564-1616) de komische crash-course Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort), exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Speelperiode, exclusief in de Koninklijke Schouwburg: 18 augustus – 1 september 2016Theater Alert - 2016


info@theateralert.com

Bestel hier de nieuwe

Vernissage Art Magazine

6 nummers voor Euro 40,00

inclusief verzendkosten in NL

info@vernissage-magazine.nl

Bestel hier de nieuwe

Art Alert - Galerieagenda

10 nummers voor Euro 29,50

inclusief verzendkosten in NL

info@artalert.nl