Home Modern Klassiek Musicals Concerten Jazz en Pop Festivals Jeugd About Us
www.theateralert.com

Susan Visser, Anneke Blok, Lotje van Lunteren en Astrid van Eck spelen de voorstelling ‘Winterbloemen’ bij Theatergroep Suburbia. Een indringend en geestig toneelstuk van Peer Wittenbols over vier vriendinnen. De regie is in handen van Rob Ligthert. De voorstelling is te zien in de Nederlandse theaters van september t/m december 2016.

Vier vriendinnen zijn op weg naar een luxe wellness oord in de Ardennen. Ze gaan een feestelijke punt zetten achter een emotionele periode van een van hen. Hun auto’s knallen echter op elkaar in een sneeuwstorm en raken total loss. Wonder boven wonder zijn ze zelf ongedeerd. Nu is het wachten op verlossing. Als die ooit komt, tenminste. Het wordt een gedenkwaardige en bewogen nacht waarin zo goed als niets van het leven onbesproken blijft. Een indringende en geestige voorstelling over vriendschap, levensdrift en eindigheid.

“Het is onder actrices een veelgehoorde klacht dat er wel interessante mannenrollen geschreven worden, maar weinig vrouwenrollen. Die handschoen pakken wij op,” vertellen Peer Wittenbols en Rob Ligthert. “Winterbloemen gaat over de vriendschapsrelaties tussen vrouwen. Vriendschappen evolueren en verandering gaat vaak gepaard met onzekerheid, verlies en pijn. Waar mannen er dan liever het zwijgen toe doen, praten vrouwen daar onderling expliciet over. ‘Winterbloemen’ is een voorstelling over vrouwen en uiteindelijk over de mens in zijn tragische, ploeterende en zeker ook hilarische levenswandel.”

Peer Wittenbols en Rob Ligthert werken al ruim twintig jaar samen en hebben een rijk geschakeerd oeuvre opgebouwd met recente successen als ‘Honingjagers’ (Colombina voor Astrid van Eck, 2013), ‘Vette Dinsdag’ en ‘Liefdeslied’ (coproductie met Theatergroep Suburbia).

‘Winterbloemen’ is te zien in de Nederlandse theaters van 14 september t/m 23 december 2016. De première is op 17 september in Almere.

Meer informatie: www.theatergroepsuburbia.nl

Winterbloemen: nieuw Nederlands toneelstuk over de vriendschap tussen vier vrouwenTheater Alert - 2016


info@theateralert.com

Bestel hier de nieuwe

Vernissage Art Magazine

6 nummers voor Euro 40,00

inclusief verzendkosten in NL

info@vernissage-magazine.nl

Bestel hier de nieuwe

Art Alert - Galerieagenda

10 nummers voor Euro 29,50

inclusief verzendkosten in NL

info@artalert.nl

Zoek nu jou ideale vakantie en boek direct!